Hypo se ne povlači

Bez autora
Apr 11 2010

U posljednje četiri godine, koliko u Crnoj Gori posluje Hypo Alpe Adria banka HAAB, bukvalno deset puta je objavljivano da se banka povlači sa ovog tržišta, što je čista špekulacija. Od strane vlasnika nije bilo pominjanja smanjenja ili prekida djelatnosti u Crnoj Gori. Upravo suprotno, više puta smo dokapitalizovani, što je najbolji dokaz da dlasnik nije nikad razmišljao na taj način da ugasi djelovanje u Crnoj Gori. Hypo Alpe Adria banka kad se pokrenu ovakve špekulacije trpi vrlo konkretnu finansijsku štetu i pitamo se ko stoji iza ovoga. Danas se navršava tačno četiri godine od kada je otvorena prva poslovnica Hypo Alpe-Adria-Banke HAAB u Podgorici. U HAAB su CdM-u rekli da priča o povlačenu ne stoji ali napominju da što se tiče bilo kakve eventualne promjene vlasništva konačnu odluku donosi sam vlasnik.

Hypo se ne povlačiU posljednje četiri godine, koliko u Crnoj Gori posluje Hypo Alpe Adria banka HAAB, bukvalno deset puta je objavljivano da se banka povlači sa ovog tržišta, što je čista špekulacija, saopštili su CdM-u iz Hypo Alpe Adria banke.

"Od strane vlasnika nije bilo pominjanja smanjenja ili prekida djelatnosti u Crnoj Gori. Upravo suprotno, više puta smo dokapitalizovani, što je najbolji dokaz da dlasnik nije nikad razmišljao na taj način da ugasi djelovanje u Crnoj Gori," kazali su CdM-u iz te banke.

"Hypo Alpe Adria banka kad se pokrenu ovakve špekulacije trpi vrlo konkretnu finansijsku štetu i pitamo se ko stoji iza ovoga", ističu u toj banci.

Danas se navršava tačno četiri godine od kada je otvorena prva poslovnica Hypo Alpe-Adria-Banke HAAB u Podgorici.

U HAAB su CdM-u rekli da priča o povlačenu ne stoji ali napominju da što se tiče bilo kakve eventualne promjene vlasništva konačnu odluku donosi sam vlasnik.

Priča o povlačenju Hypo banke iz Crne Gore, koju je danas prenio i naš portal - potekla je iz medija Austrije, gdje je sjedište grupacije, čiji je kapital vlasništvo te države od decembra 2009. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik